Mitt namn är Anneli Olsson och jag bor på Nordby 3 mil utanfør Oslo.

När jag växte upp så hade min familj en Cavalier och när jag skulle skaffa hund på egen hand så var alternativet inget annat än just Cavalier och efter att ha skaffat mig en så blev det snabbt flera.

Mina hundar lever inne i huset som familjemedlemmar, dem sitter aldrig i bur, bara i bilen och på utställning. För mig är det viktigt att hundarna får ett aktivt och meningsfullt liv, jag är ute på promenad 1 timme varje dag och tränar dem individuellt ett par gånger i veckan, på sommaren blir det ockå en del simning och diverse hund kurser.

Jag jobbar mest hemifrån men när jag är på jobb i Oslo så blir hundarna oftast med och får känna av storstadspulsen med tåg, bussar och möten med andra hundar och människor.

Jag är väldigt intresserad av stamtavlor och genetik så Jag försöker få med mig så mycket information om det och så fort det erbjuds så går jag på kurser och seminarer, har bl.a varit på NKK uppfödar kurs (denna kurs kan jag starkt rekomendera) jag har även gått svenska Cavalier Sällskapets uppfödar kurs, kynologi kurs, handler kurs, och har varit på en rad massa andra informations möten. Jag är också medlem av Norska och svenska kennelklubben.

Mitt kennelnamn blev godkänt i januari 2011 och min dröm om att föda upp vackra, friska, rasetypiska cavalierer är väldigt stor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har alltid varit väldigt intresserad av djur, när jag växte upp hade vi får, kaniner, katter, hund och i 12 år hade jag hästar.

Jag höll på med hästar från 1988-2001 och hade som mest 3 stk Halvblodshästar som jag tränade och premierade, hade också föl efter mitt sto, förra sommaren hade jag ett kärt återseende med en häst som är av egen uppfödning, Sellavie efter Amiral 764 ee Labrador 588.

Hoppas ni får en trevlig stund på min hemsida.

Mvh Anneli